Фото: росЗМІ

У Кремлі відкрито заявили про анексію територій Грузії: подробиці

Керівництво Російської Федерації відкрито погрожує можливою анексією підконтрольних агресору грузинських регіонів Абхазії та Південної Осетії. Окупанти не виключають приєднання цих територій до РФ.

Таку заяву зробив заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв, пише ТАСС. У своїй статті він озвучив можливість "приєднання" до Росії цих територій у разі, якщо країни Заходу "продовжать розпалювати ситуацію в Грузії". Чиновник вважає, що визнання РФ "незалежності" Абхазії та Південної Осетії у 2008 році нібито "відповідало волі народів цих країн, Статуту ООН та закріпило історичну справедливість".

Також представник Кремля у статті висловився про Україну: він вкотре згадав про "фашистський режим" та наголосив, що Україна начебто може припинити своє існування за підсумками війни, а саме російське вторгнення пояснює нібито необхідністю захищатися.

"Захід і координований ним Київ давно готували масштабну агресію проти Росії — їй у відповідь довелося розпочати "спеціальну військову операцію", щоб не допустити фатальної розв'язки", — сказав Медведєв.

Нагадаємо, раніше Медведєв заявив, що поразка України у війні з Росією могла б відкрити шлях до миру. Водночас, за словами заступника голови Ради безпеки Російської Федерації, "ні Вашингтон, ні Київ не зацікавлений у переговорах".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2023 06:33