Фото: Вікіпедія

РФ після поразки в Україні має залишити Південну Осетію та Абхазію: президентка Грузії зробила жорстку заяву

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що після поразки в Україні Росія зобов'язана буде повернути окуповані території не лише Україні, а й Грузії. Зокрема, йдеться про Абхазію та Осетію.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Росія повинна затямити, де проходять її кордони. Питання Грузії повинні обговорюватись, тому що ніхто не повинен думати, що ця війна може бути вирішена без відступу Росії з усіх окупованих територій", — зазначила грузинська президентка.

Президентка Грузії підкреслила, що припинення окупації грузинських земель залежить від поразки РФ в Україні  і цей момент швидко наближається.

"Росія вже практично програла битви, а то і всю війну", — сказала вона.

Зурабішвілі додала, що якщо Захід не вимагатиме повного виведення Росією окупаційних військ, то зробить ще одну велику помилку  таку ж велику, як у 2008, 2014 роках, маючи на увазі війну РФ проти її країни року та анексію Москвою українського Криму.

Зазначимо, в 90-их роках Росія розмістила свої війська в Абхазії та Південній Осетії, окупувавши приблизно п’яту частину території Грузії. Тодішній президент Росії Дмитро Медведєв заявляв, що російська армія проводить "операцію з примусу до миру".

Нагадаємо, 19 січня лідер грузинської правлячої партії "Грузинська мрія — Демократична Грузія" Іраклій Кобахідзе виступив за поновлення авіасполучення з Росією. Міністерство закордонних справ України розкритикувало таку позицію грузинського політика.

Світ, 01.02.2023 22:04