Фото: Georgian Airways

Парламент Грузії хоче відновити авіасполучення з РФ: у МЗС різко відреагували

Лідер грузинської правлячої партії "Грузинська мрія — Демократична Грузія" Іраклій Кобахідзе виступив за поновлення авіасполучення з Росією. Міністерство закордонних справ України розкритикувало таку позицію грузинського політика.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

"Тбілісі та Москва обмінюються реверансами на тлі непокараних злочинів Росії проти грузинського народу та окупації частини грузинської території. Ми також вважаємо, що подібна проросійська риторика не відповідає духу дружніх і стратегічних відносин України та Грузії, суперечить грузинському курсу на набуття членства в Європейському Союзі", — зазначив Ніколенко. 

Речник МЗС України також зазначив, що Україна завжди "стояла пліч-о-пліч з Грузією", особливо у найважчі дні її історії. Тому заяви грузинської сторони про відновлення авіасполучення з РФ "є політичною підлістю".

"Відсутність дієвої солідарності з Україною з боку деяких політиків Грузії на тлі намагань Росії знищити українців в геноцидній війні є політичною підлістю", — додав речник МЗС.

Нагадаємо, Росія припинила авіасполучення з Грузією 8 липня 2019 року. Авіасполучення припинилося через скандал, коли депутат Держдуми РФ Сергій Гаврилов, перебуваючи в країні з візитом, ухвалив рішення виступити з крісла спікера Парламенту Грузії, що викликало бурхливу негативну реакцію серед грузинського народу. Були масштабні протести із силовими діями проти мирних мітингувальників, багато людей постраждали.

Світ, 19.01.2023 18:56