Фото: ДПСУ

На Одещині 48 запакованих у кузов "КАМАЗу" чоловіків намагалися втекти з країни

На Одещині прикордонники затримали 48 чоловіків, які намагалися нелегально виїхати з України. Квиток до Молдови їм коштував 150 тисяч гривень.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби, охоронці держкордону з використанням безпілотника відстежили рух порушників та на околиці села Чорна Подільського району зупинили вантажівку.

Прикордонники наголошують, що, попри відсутність будь-яких умов для перевезення людей, вантажівка була повністю "забита" охочими виїхати з країни. Аби дістатися кордону, чоловіків на обумовлених місцях зупинки забирав водій вантажівки.

Співробітники ДПСУ встановили, що вартість такої "комфортабельної" поїздки складала 150 тисяч гривень з кожного "клієнта". У разі успішного переправлення чоловіки мали сплатити цю суму організатору, яким був адміністратор одного з Telegram-каналів.

Водночас за спробу незаконного перетинання кордону щодо всіх чоловіків складені протоколи про адмінправопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП. Усі справи скеровані до суду. Також вони були притягнуті до адмінвідповідальності за ст. 202 КУпАП за порушення прикордонного режиму. Вантажівку було вилучено.

Нагадаємо, раніше речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомляв, що для незаконного перетину кордону злочинні формування почали збирати групи з 40 і більше людей. Ухилянтів максимально близько підвозять до кордону, звідки ті вже намагаються втекти до сусідньої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.08.2024 03:28