Андрій Демченко. Джерело: Ukraine Media Center

Прикордонники пояснили, чи перевірятимуть військово-облікові документи у військовозобов'язаних жінок

У військовозобов'язаних жінок на кордоні не будуть перевіряти військово-облікові документи, адже вони мають право на перетин кордону, тоді як чоловікам для цього потрібен документ з QR-кодом.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"Щодо категорії жінок, то вкотре зазначу, що обмеження на кордоні стосується тільки чоловіків — громадян України у віці від 18 до 60. Інші категорії, жінки, юнаки, вони не обмежені в праві перетину кордону", — сказав посадовець.

Водночас речник наголосив, що, якщо будуть обмеження щодо інших категорій громадян, то ДПСУ обов'язково про це повідомить. 

Раніше Демченко зазначав, що військово-обліковий документ, який необхідно пред'являти на кордоні, може бути як у паперовому вигляді, так і в електронній формі. Натомість для категорії чоловіків, які мають право на перетин кордону через відстрочку від призову чи виключення з військового обліку за станом здоров’я, у військово-облікових документах обов'язково повинна бути зазначена інформація про отримання такої відстрочки чи виключення з військового обліку.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони пояснювали, що під час оновлення військово-облікових даних проходження військово-лікарської комісії не вимагалося. Це потрібно буде вже тоді, коли військовозобов’язаний отримає повістку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.07.2024 14:57