Фото ілюстративне зі соцмереж

У Міноборони розповіли, скільки українців за кордоном оновили свої військово-облікові дані

Майже 65 тисяч українців, які зараз перебувають за кордоном, оновили свої військово-облікові дані. Це відбулося від початку набуття чинності закону про мобілізацію 18 травня цього року.

Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Ми насправді маємо такі показники: 65 тисяч українців за кордоном оновили свої дані протягом 60 днів. Серед лідерів — Польща, Німеччина, Чехія та Канада. А взагалі у всьому світі дуже активно люди це робили саме за допомогою застосунку "Резерв+", — зазначив він.

Лазуткін також додав, що за кордоном є чимало українців, які насправді хочуть приєднатися до лав Збройних сил України, проте не навів деталей щодо цього.

Загалом, станом на 14 липня понад 4 мільйони військовозобов'язаних українців оновили свої дані. Йдеться про застосунок Міністерства оборони України "Резерв+", центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи) та територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП).

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони України пояснювали, що під час оновлення військово-облікових даних проходження військово-лікарської комісії не вимагалося. Це потрібно буде вже тоді, коли військовозобов’язаний отримає повістку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.07.2024 23:52