У Латвії готуються до провокацій під час російсько-білоруських навчань «Захід-2017»

07 СЕРПНЯ 2017 13:41

У Латвії сумніваються, що під час навчань буде забезпечена відкритість і прозорість. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Delfi.  

Національні збройні сили Латвії готові до можливих провокацій під час російсько-білоруських військових навчань «Захід».   

Про це повідомили в Міністерстві оборони країни, повідомляє Delfi. Видання зазначає, що хоча міністерство 2 серпня отримало запрошення направити на навчання двох спостерігачів з Латвії, це ще не означає, що буде забезпечена відкритість і прозорість навчань.   

Під час навчань можливі провокації, публічно заявив і командувач НЗС Леонід КАЛНІНШ, і міністр оборони Раймонд Раймондс БЕРҐМАНІС.   

Видання також повідомляє, що у навчаннях запланована участь до 12 700 військових. Однак офіційні представники НАТО вважають, що в навчаннях можуть взяти участь до ста тисяч осіб.   

Як повідомляв УНІАН раніше, спільне стратегічне навчання збройних сил РФ та Білорусі «Захід-2017» заплановано провести 14-20 вересня.   

За попередніми даними, у навчанні візьмуть участь до 13 тис. військовослужбовців. Посол України в Білорусі Ігор КИЗИМ вважає, що білоруська сторона не виступить майданчиком для нападу Росії на Україну під час проведення масштабних військових навчань «Захід- 2017».

 

 

 

Світ, 07.08.2017 13:41