Фото: прес-служба ДБР

Виправдовувала криваву агресію РФ й поширювала фейки: у лавах СБУ викрили прихильницю "русского міра"

Працівники Державного бюро розслідувань за сприяння внутрішньої безпеки Служби безпеки України повідомили про підозру співробітниці управління СБУ в Рівненській області. Вона виправдовувала криваву війну Росії проти України та заперечувала збройну агресію РФ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДБР.

Вказується, що підполковниця активно продукувала "меседжі" російської пропаганди та просувала антиукраїнські погляди. Зокрема, вона переконувала, що війна, яку розв'язала РФ, вигідна перш за все, США. Крім цього, вона поширювала фейки, що "Захід переслідує власні інтереси" й саме через Україну, а не через Росію як країну-агресора всі європейські країни страждають через підвищення тарифів та санкції.

"У розмовах службовиця захоплювалась політикою Лукашенка та шкодувала, що Янукович покинув країну у 2014 році. Наголошувала, що саме українська влада винна у повномасштабному вторгненні Росії через те, що не визнала "автономними" Донецьку та Луганську області. Крім того, посадовиця не вірить в обстріли сходу України росіянами, адже "вони прийняли рішення їх захищати", а українських військових звинувачує у постійних "провокаціях", — повідомили у ДБР.

У відомстві наголошують, що любителька "русского міра" проходила службу в правоохоронному органі з 1996 року, проте раніше подібних настроїв не проявляла. Її вже відсторонили від посади, далі на неї очікує звільнення та суд. 

Проти підполковниці порушили кримінальну справу за ч. 3 ст. 436-2 КК України. Вона підозрюється у виправдуванні, визнанні правомірною, а також запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, вчинене службовою особою. Їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, у січні Служба безпеки разом із Державним бюро розслідувань викрили прихильницю "русского міра" та повідомили їй про підозру. Зрадницею виявилась заступниця начальника фінансово-економічного відділу Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.03.2023 14:31