Фото ілюстративне Джерело: ЄП

У лісовій пожежі в Греції виявили тіла 18 людей, які можуть бути мігрантами, — ЗМІ

На півночі Греції, де вже чотири дні триває лісова пожежа, виявили тіла 18 людей. Загиблі могли бути мігрантами, які намагались потрапити у Європу.

Про це повідомляє видання The New York Times.

"Регіон Еврос, де були знайдені тіла, знаходиться на кордоні з Туреччиною і є пунктом пропуску для тисяч мігрантів, які прагнуть потрапити до Європи через Грецію", — йдеться у повідомленні.

Наразі у Греції намагаються ідентифікувати знайдені тіла. Для цього залучили спеціальну мобільну групу. Та, оскільки, власне у Греції не було повідомлень про зниклих людей, рятувальники припускають, що загиблі були мігрантами.

Додамо, лісові пожежі у Греції спалахнули внаслідок аномально високої температури повітря. З центрального та північно-східного регіонів країни влада наказала евакуювати місцевих мешканців. Із Євросоюзу до Греції вже скерували спеціальну техніку та команди рятувальників для допомоги грецьким пожежникам.

Нагадаємо, у Франції трапилась масштабна пожежа. У місті Вінценхейм біля кордону з Німеччиною загорівся пансіонат для людей з обмеженими можливостями. 

А 6 серпня біля узбережжя італійського острова Лампедуза потонув човен з мігрантами. Внаслідок аварії загинула 41 людина. Корабель відплив з міста Сфакс в Тунісі, але перекинувся і затонув через кілька годин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.08.2023 19:05