Скріншот з відео

У Лівані тисячі бойовиків "Хезболли" зазнали поранень через масові вибухи пейджерів (відео)

У Лівані 17 вересня у бойовиків "Хезболли" масово вибухнули пейджери, які використовувались для зв'язку. Повідомляють про велику кількість поранених.

Про це повідомляє The New York Times.

За даними джерела, у Лівані сотні пейджерів, які бойовики ісламського бойового угруповання "Хезболли" використовували для зв’язку, одночасно вибухнули. В результаті інциденту щонайменше вісім осіб загинули та близько двох тисяч поранено.

Згідно з наявною інформацією, атака сталася через день після того, як лідери Ізраїлю попередили, що розглядають можливість активізації військових дій проти "Хезболли".

Офіс прем'єр-міністра Лівану Наджиба Мікаті назвав інцидент "злочинною ізраїльською агресією", додавши, що це "серйозне порушення суверенітету Лівану".

Reuters повідомив, що серед загиблих двоє бійців "Хезболли", один із загиблих бійців був сином члена ліванського парламенту від терористичної організації.

В результаті вибуху пейджера у Бейруті також постраждав посол Ірану Моджтаба Амані. Його перевели в одну з лікарень Бейрута, оскільки Амані отримав легкі поранення в результаті скоординованої кібератаки. Повідомляється, що ще двоє представників іранського посольства в Бейруті також отримали поранення.

Нагадаємо, ввечері 1 серпня "Хезболла" випустила ракети по Ізраїлю з території Лівану. Північна частина країни перебувала під масованим ракетним обстрілом. 

Після цього Міністерство закордонних справ України закликало своїх громадян утриматися від поїздок до Лівану та Ізраїлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.09.2024 20:34