У Лондоні пройшла багатотисячна акція протесту проти Brexit

10 ВЕРЕСНЯ 2017 07:27

У центрі столиці Великобританії відбувся мітинг проти виходу Сполученого Королівства зі складу Європейського Союзу - так званого Brexit. У суботу, 9 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці центральної частини Лондона, щоб закликати керівництво країни відмовитися від запланованого на 2019 рік Brexit, передає TrueUA.

Колона протестувальників, що несли прапори ЄС, підійшла до офісу прем'єр-міністра на Даунінг стріт, щоб висловити урядовцям свій протест проти Brexit та освистати уряд, а потім вирушила в бік будівлі парламенту. Акцію протесту підтримав поп-музикант Боб ГЕЛДОФ, передає dpa. За словами організаторів, головна мета цієї акції протесту «об'єднати, обдумати та відмовитися» від Brexit, цитує інформагенція AP. «Немає жодних вагомих підстав залишати ЄС - все це (що відбувається у зв'язку з виходом країни з Євросоюзу - Ред.) погано», - заявив 55-річний учасник акції, слова якого наводить AFP.

На понеділок, 11 вересня, заплановане голосування в нижній палаті британського парламенту щодо закону про вихід Сполученого Королівства зі складу ЄС. Британські парламентарі вперше голосуватимуть щодо цього. Сам проект нормативного акту передбачає заміну понад 12 тисяч приписів та норм ЄС на їхні відповідники в національному законодавстві. Від того, як саме проголосують британські парламентарі, залежить у цілому подальша доля нинішнього уряду Терези Мей, прогнозує dpa.

Події, 10.09.2017 07:27