Фото: Львівська міська рада

У Львові може відновити роботу аеропорт: місцева влада повідомила деталі

Міський голова Львова Андрій Садовий спрогнозував, що у 2024 році у місті можуть відновити роботу міжнародного аеропорту. За його словами, для цього вивчали досвід Ізраїлю.

Про це пише видання LB.ua.

Садовий розповів, що кілька місяців тому з колегами вивчали досвід безпеки польотів в Ізраїлі. Він зазначив, що розглядається можливість відкрити аеропорти "Львів" і "Бориспіль". Садовий запевнив, що зараз цілком реально й можливо створити максимальну безпеку польотів, в військові Ізраїлю готові поділитися досвідом.

"Проаналізувавши ситуацію, вони однозначно сказали, що авіасполучення треба відкривати негайно. Бо ми втрачаємо дуже багато можливостей. І якщо ми не відновимо авіасполучення у 2024 році, узагалі втратимо його. Вони наводили приклад Ізраїлю. Коли свого часу ухвалили політичне рішення про аеропорт "Бен Гуріон" і військові виконали його. До речі, в Ізраїлі подібна ситуація до Львова. Позаяк Тель-Авів має 30 кілометрів до безпечної зони — до моря. Так само Львів має 30 кілометрів до безпечної зони – кордону з ЄС. Час підльоту складає лише три-чотири хвилини", — зазначив мер міста.

Нагадаємо, компанія "Украерорух" 24 лютого 2022 року оголосила про закриття повітряного простору країни для цивільних літаків через вторгнення Росії в Україну. Проте ще до завершення війни свою роботу може відновити один з цивільних аеропортів. Таку заяву зробили в Офісі президента. Щоправда, яке летовище можуть відкрити — не пояснили.

Раніше повідомлялося, що міжнародний аеропорт "Бориспіль" планує розпочати приймати літаки вже за місяць після закінчення війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.11.2023 08:52