Рафаель Гроссі. Джерело: "Вікіпедія"

У МАГАТЕ відреагували на російські провокаційні заяви навколо Курської АЕС

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі планує особисто відвідати Курську атомну електростанцію наступного тижня. Він хоче остаточно з’ясувати, що там відбувається зараз.

Про це повідомила прес-служба МАГАТЕ. В агентстві зазначили, що сьогодні росіяни повідомили про нібито виявлення уламків безпілотника на території Курської АЕС.

У Росії заявили, що фрагменти дрона начебто розташовані приблизно за 100 метрів від сховища відпрацьованого ядерного палива.

У зв'язку з цим Гроссі вирішив особисто оцінити ситуацію на станції під час візиту наступного тижня.

Під час свого візиту очільник МАГАТЕ оцінить ситуацію на місці та обговорить умови подальшої діяльності, яка може знадобитися для оцінки умов ядерної безпеки та безпеки Курської атомної електростанції.

"Військова діяльність поблизу атомної електростанції — це серйозний ризик для ядерної безпеки. Мій візит на атомну електростанцію наступного тижня забезпечить нам своєчасний доступ для незалежної оцінки ситуації", — пояснив свій майбутній візит на територію Росії Гроссі.

Нагадаємо, що раніше речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий спростував заяви російських пропагандистів про нібито наміри України застосувати "брудні бомби" або атакувати Курську та Запорізьку атомні електростанції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2024 22:36