Фото: сайт Національної поліції України

У Миколаєві брат з сестрою вкрали понад мільйон благодійних коштів

У Миколаєві викрили брата й сестру, які вкрали понад мільйон гривень благодійної допомоги. Кошти були надані іноземними фондами для ліквідації наслідків ракетних обстрілів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

"Родинний бізнес" організували 47-річний миколаївець і його 37-річна сестра. Фігуранти отримали більше мільйона гривень благодійної допомоги від іноземних фондів під приводом купівлі будівельних матеріалів нібито для ліквідації наслідків ракетних ударів в обласному центрі. Надалі зловмисники використали кошти у своїх цілях.

Поліція повідомила їм про підозру. Вони можуть сісти до в'язниці на 12 років, а також позбутися права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Невдовзі їм оберуть запобіжний захід.

Нагадаємо, у березні двоє чоловіків із Чернігівської області, користуючись партнерськими відносинами з благодійною організацією, розробили злочинний план й вкрали майже 900 тисяч гривень. Організатори схеми укладали фіктивні договори з фізичними особами підприємцями про поставку деревини для мешканців, які опинились у складних життєвих обставинах. На банківський рахунок ФОП надійшли благодійні кошти, які вони вивели у готівку та привласнили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 
Війна, 19.08.2023 03:44