Фото: Pixabay

У Миколаєві працівник пошти навів ракету на будинок дівчини, до якої залицявся

У Миколаєві суд розглядає справу 46-річного працівника пошти, якого звинувачують у роботі на російські спецслужби. Чоловік з особистої образи навів ракету окупантів на багатоповерхівку, де мешкає жінка, яка відповіла йому відмовою.

Як повідомляє прес-служба Центрального райсуду Миколаєва, підозрюваний здав росіянам координати для завдання ударів.

Суд встановив, що чоловік здав загарбникам координати будинку жінки, яка відхилила його залицяння. Саме її у суді допитували як свідка.

"Свідок повідомила, що обвинувачений отримав її номер телефону під час виконання своїх службових обов'язків як працівник одного з поштових відділень, коли вона отримувала посилку. Після чого він почав надсилати їй повідомлення. Жінка не хотіла підтримувати спілкування. Згодом обвинувачений повідомив, що співпрацює зі спецслужбами РФ і надасть їм координати її будинку для завдання ракетного удару", — йдеться у повідомленні.

Варто наголосити, що жінка серйозно не сприймала погрози колаборанта. Проте виявилось, що він насправді працював на окупантів та все ж навів російську ракету на її багатоповерхівку.

Зазначається, що чоловік погодився за гроші надавати особам, які позиціювали себе як представники Росії, інформацію про дислокацію підрозділів Збройних сил України та об'єктів критичної інфраструктури в Миколаєві.

"Обвинувачуваний надсилав інформацію із зазначенням географічних координат місць, де, на його думку, дислокуються підрозділи української армії. Одне з повідомлень містило координати багатоповерхівки, яка ніяк не використовується для військових цілей", — додали у суді.

Наразі триває розгляд справи. Всіх свідків у даному провадженні допитано. Термін тримання під вартою обвинуваченого продовжено.

Нагадаємо, у квітні в Одесі працівники Служби безпеки України затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість. Як встановило слідство, у такий спосіб одесит хотів помститися правоохоронцям за судимість, яку отримав у 2019 році за публічні заклики до зміни меж кордону України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2024 10:05