Фото: ДБР

"Зливав" росіянам дані про ЗСУ й стратегічні об'єкти: правоохоронець з Рівненщини може отримати вісім років в'язниці

Працівники Державного бюро розслідувань скерували до суду обвинувальний акт щодо правоохоронця з Рівненщини, який торік передавав окупантам інформацію про українських військових та стратегічні об’єкти.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, працівники Бюро за сприяння Служби безпеки України завершили досудове розслідування стосовно правоохоронця, якому інкримінують співпрацю з росіянами.

Співпрацював з окупантами

Фото: ДБР

За даними слідства, на території країни-агресора проживає його рідний брат, а племінник підозрюваного обіймає посаду у так званій "міліції ЛНР". Торік у квітні чоловік надсилав їм дані про військові частини та стратегічні об’єкти у різних регіонах України, а також робив фотографії контрольно-пропускних пунктів. Співробітники Бюро встановили, що фігурант також фотографував окремі ділянки Рівненської атомної електростанції, до яких мав доступ.

Підозрюваного обвинувачують у поширенні інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114 - 2 КК України). За цей злочин правоохоронцеві загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР викрили чотирьох правоохоронців з Донецької області, які безпідставно здійснювали нарахування та виплату бойових доплат своїм підлеглим. Загальна сума встановлених збитків державі становить понад 2,6 мільйона гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 05.06.2024 01:16