Фото: ДБР

ДБР викрило правоохоронців, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

Працівники Державного бюро розслідувань викрили чотирьох правоохоронців з Донецької області, які безпідставно здійснювали нарахування та виплату бойових доплат своїм підлеглим.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного відомства, очільник одного з міжрайонних відділів правоохоронного органу Донеччини організував злочинну схему з нарахування та виплати бойових доплат підлеглим працівникам. Підозрюваний залучив до схеми двох очільників районних відділень та головного бухгалтера міжрайонного відділу правоохоронного органу Донецької області.

Незаконне нарахування виплат

Фото: ДБР

"Незаконні нарахування здійснювались впродовж кількох місяців. Посадовці вносили неправдиві відомості щодо участі правоохоронців у бойових діях та заходах з відсічі збройної агресії РФ. На цій підставі 24 правоохоронці незаконно отримували бойові доплати. Загальна сума встановлених збитків державі становить понад 2,6 мільйона гривень", — йдеться у повідомленні. 

Незаконне нарахування виплат

Фото: ДБР

Зазначається, що наразі вирішується питання щодо обрання чоловікам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, накладення арешту на їхнє майно та відсторонення підозрюваних від посади.

Незаконне нарахування виплат

Фото: ДБР

Усім фігурантам було повідомлено про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, яке було вчинено повторно в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 4, 5 ст. 191 КК України) та у службовому підробленні (ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, 16 травня працівники ДБР заявили про перевірку на можливі зв'язки з російськими спецслужбами фігурантів справ щодо привласнення майна однієї із військових частин Житомирської області. За даними бюро, торік у листопаді співробітники Міністерства оборони під час аудиту виявили необліковані компоненти до трьох комплектів апаратури засекреченого зв’язку. Орієнтовна вартість установок сягала 65 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.05.2024 01:22