Фото: ілюстративне. Джерело:Telegram-канал Володимира Зеленського

У Міненерго розповіли, чи вимикатимуть світло цими вихідними

Попри спекотну погоду, вихідні в Україні можуть пройти без відключень електроенергії. Загалом ситуація в українській енергосистеми залишається складною.

Про це в ефірі телемарафону заявила заступник міністра енергетики Світлана Гринчук.

"Традиційно на вихідні знижується споживання. Однак зараз важко спрогнозувати, тому що спека", — наголосила вона.

Гринчук додала, що має сподівання, що графіки відключень вдасться зменшити або навіть уникнути їх запровадження. Вона додала, що ситуація в енергосистемі країни залишається складною, але стабільною й контрольованою. 

Раніше, а саме 22 червня, Гринчук повідомляла, що ситуація з енергетикою в Україні в осінньо-зимовий період може бути різною. Тому зарано ще робити прогнози щодо того, як розвернеться вона взимку після обстрілів російських окупантів. Наразі в Україні вдалося відновити частину обладнання, яке є критичним.

"Зараз у нас триває ремонтна кампанія на атомних енергоблоках. Всі ці атаки завдають додаткових проблем енергетичній системі, але зараз говорити, що у нас будуть тривалі відключення взимку, поки що зарано. Але, звичайно, ситуація може змінюватися щодня і після кожної атаки", — сказала Гринчук.

Нагадаємо, раніше у Міненерго розповіли, як заощаджувати електроенергію у побуті. У міністерстві додали, що економія електроенергії — це не повна відмова від світла. Достатньо відповідального споживання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.06.2024 10:51