Фото: Міноборони

У Міноборони презентували нову літню форму для жінок-військовослужбовиць (фото)

Міністерство оборони України оновило літню військову форму для жінок, які несуть службу в лавах війська. Під час розробки врахували антропометричні дані військовослужбовиць, через що форма стала більш підлаштованою під жіночу будову тіла.

Про це повідомили в прес-службі Міноборони.

Зазначається, що ця модель літнього польового костюма отримала найбільшу кількість позитивних відгуків після проведених випробувань в одній із військових частин ЗСУ. У міністерстві враховували такі дані жінок: будову плечей, грудної клітини, талії та стегон. Також брали до уваги зауваження і пропозиції українських військовослужбовиць, які тестували зразки форми.

Так, оновлена жіноча форма має низку переваг:

  • "куліска" на кітелі, за допомогою якої жінка може відрегулювати зайвий об’єм тканини на спині;
  • вкорочений кітель та розрізи по боках для зручності нахилів та присідань;
  • еластична стрічка під колінами, яка дає можливість зменшити ширину штанини;
  • завищена лінія талії в штанах з "тунельним" поясом, який передбачений у разі зміни об’ємів талії військовослужбовиці, наприклад, вагітності на ранніх строках;
  • білизна універсальна, з високою посадкою (у складі бавовна та еластан).

Повідомляється, що після затвердження нормативно-технічної документації та зразків-еталонів на зазначені предмети речового майна, буде здійснена їх закупівля.

"Сьогодні у лавах ЗСУ — близько 42 тисяч жінок-військовослужбовців, близько п’яти тисяч з них перебувають на передньому краї, де виконують бойові завдання нарівні з чоловіками. Тому наше завдання — забезпечити їм належні умови проходження військової служби. Зручна військова форма одягу — це одна із важливих складових, адже наші захисниці носять її щодня", — прокоментував заступник міністра оборони України Денис Шарапов.

Нагадаємо, форму зі знищених російських окупантів видають новим військовим РФ. Міноборони Росії не справляється з забезпеченням мобілізованих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2023 14:00