Фото: Telegram-канал Ганни Маляр

У Міноборони прокоментували ймовірність підриву росіянами ЗАЕС

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр прокоментувала ймовірність підриву російськими загарбниками Запорізької атомної електростанції. Вона наголосила, що ілюзій щодо дій окупантів вже не може бути, а тому потрібно бути готовими й до такого сценарію.

Таку заяву Маляр зробила в ефірі телемарафону. Вона зазначила, що немає меж для безумства країни-терориста РФ.

"Взагалі не може бути розмов після повномасштабної війни, чи можуть вони вдатися до цього, чи ні, чи підуть вони на це (підрив ЗАЕС, — ред.). Немає меж, на які не пішла б Росія у своєму безумстві. Тому важливо, щоб ми були, по-перше, морально до цього готові; по-друге, ми вже навчені до всього готуватися. Ми повинні бути до всього готові, у нас іншого виходу нема", — сказала Маляр.

Як відомо, законодавчо ще за часів будівництва атомних електростанцій у СРСР було визначено, що до зони ризику (або зони спостереження) належать населені пункти, розташовані в радіусі 30 кілометрів від АЕС.

Отже, до зони спостереження Запорізької атомної електростанції потрапляють 59 населених пунктів: 27 з них знаходяться на території Запорізької, 30 — на території Дніпропетровської та дві — на території Херсонської областей. 30-кілометрова зона спостереження Запорізької АЕС охоплює місто Енергодар та Кам'янсько-Дніпровський, Великобілозерський, Василівський, Запорізький райони Запорізької області; міста Нікополь та Марганець, Нікопольський та Томаківський райони Дніпропетровської області; села Бережанка та Михайлівка Верхньорогачицького району Херсонської області.

Війна, 05.07.2023 00:22