Фото: Міністерство оборони України

У Міноборони відреагували на чутки про прорив оборони окупантів на лівому березі Дніпра

У Міністерстві оборони відреагували на інформацію щодо рейду Збройних сил України на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Військове командування поки не підтверджує прорив першої лінії оборони окупантів на цій ділянці фронту.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

Посадовиця вкотре наголосила на необхідності брати інформацію з офіційних джерел.

"Збройні сили й Генеральний штаб не підтверджують цю інформацію станом на зараз. Ми просимо і звертаємося до всіх вже вкотре довіряти тільки офіційним джерелам", — розповіла Маляр.

Нагадаємо, за інформацією аналітиків Інституту вивчення війни, спецпризначенці Збройних сил України на семи катерах висадили десант на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Поблизу населеного пункту Козачі Лагері українські військові прорвали російську оборону та просунулися вглиб на 800 метрів. Нещодавно командування окупантів передислокувало підготовлений підрозділ десантників із району Козачих Лагерів до Запорізької області, замінивши їх мобілізованими з невизначеного підрозділу. Це, на його думку, послабило російську оборону в цьому районі.

За словами заступника командувача військ "Таврія" Сергія Кузьміна, контрнаступ Збройних сил України на фронті просувається. Нашим військовим вдалося прорвати першу лінію оборони російської окупаційної армії на деяких ділянках Півдня. Українські війська продовжують наступальні дії в районі населеного пункту Роботине. На цьому напрямку є просування сотнями метрів. Наші військові зайшли на першу лінію оборони окупантів. Ця лінія дуже складна, але воїни ЗСУ продавлюють її. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2023 12:36