Оксана Жолнович. Джерело: Facebook

У Мінсоцполітики пояснили, як позначиться реформа МСЕК на виплаті пенсій з інвалідності

В Україні пенсії з інвалідності продовжать нараховувати. І на це жодним чином не вплине реформа медико-соціальних експертних комісій, яку запровадили нещодавно.

У цьому запевнила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович, опублікувавши відповідний допис на своїй сторінці у Facebook. Вона зазначила, що в соціальних мережах розпочали поширювати некоректну інформацію щодо реформи МСЕК і системи соціальної підтримки осіб, які отримали інвалідність.

Міністерка соціальної політики наголосила, що українці, яким призначено пенсію з інвалідності на законних підставах, продовжать її отримувати.

"Усі громадяни, яким призначено пенсії щодо інвалідності, — отримуватимуть усі призначені виплати після реформи. Жодні виплати чи гарантії всім громадянам, які їх отримують на законних підставах, не зменшила", — заявила Жолнович.

Вона додала, що реформа покликана посилити підтримку тих, хто отримав травмування чи шкоду здоровʼю, пришвидшити надання такої підтримки, зменшити бюрократію, а також зробити систему підтримки під час і після хвороби чи травмування зрозумілою, простою та зручною для громадян.

Як відомо, після низки гучних корупційних скандалів в Україні ухвалили рішення ліквідувати медико-соціальні експертні комісії. Зокрема, президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ.

Нагадаємо, минулого тижня Оксана Жолнович також запевняла, що Україна продовжуватиме підтримувати громадян, які цього потребують, шляхом нарахування субсидій. Споживачам, які вже отримували виплати минулого року, буде автоматично розраховано новий розмір допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.10.2024 12:55