У Мінсоцполітики розповіли про чинники, які перешкоджають трудовому прогресу України

05 КВІТНЯ 2018 09:38

Основними проблемами ринку праці залишаються недостатній рівень зайнятості населення, високий рівень неформальної зайнятості та недостатня ефективність ринку праці. Про це зазначили у Міністерстві соціальної політики України, повідомляє TrueUA  

«Особливої уваги потребує розширення інструментарію та заходів стимулювання зайнятості для інтеграції різних категорій шукачів роботи і безробітних на ринку праці, зокрема молоді, учасників антитерористичної операції, довготривалих безробітних тощо, з акцентом на новітні інформаційні технології, зміну підходів у роботі з зареєстрованими безробітними, зокрема, щодо пошуку прийнятної роботи та посилення страхових принципів виплати допомоги по безробіттю», - наголошують у міністерстві.  

Крім того, в Мінсоціполітики підкреслили, що реалізація цих завдань можлива лише за певних законодавчих змін елементів державної політики зайнятості та повноважень відповідальних центральних органів виконавчої влади. «Наразі Мінсоцполітики розробляється відповідний законопроект. Метою якого є сприяння повній, продуктивній та вільно обраній зайнятості населення». 

 

Суспільство, 05.04.2018 09:38