Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Миргородській громаді на Полтавщині лунали вибухи

У Миргородській громаді Полтавської області в ніч на 8 листопада лунали звуки вибухів під час повітряної тривоги. Перед цим Повітряні сили Збройних сил попереджали про ракетну небезпеку в області.

Про це інформує "Суспільне".

Офіційної інформації про причини та наслідки вибухів не повідомлялося. У моніторингових каналах інформували про пуски ракет Х-59 за допомогою російської авіації в бік міста Миргород.

Обстріли Миргорода

Російські військові регулярно атакують Миргород Полтавської області за допомогою ракет різних типів та дронами-камікадзе. Внаслідок обстрілів страждає громадянська інфраструктура та житлові будинки.

Зокрема, 16 жовтня ворог завдав чергового удару по місту, через російську атаку пошкоджено близько 50 приватних будинків та квартир. Під час атаки від вибухової хвилі було пошкоджено ще один об'єкт соціальної інфраструктури — там були вибиті вікна.

4 листопада внаслідок удару росіян по Полтавщині уламки ракети пошкодили кілька житлових будинків у Миргородському районі. Повідомлялося, що є загибла та двоє постраждалих дітей.

Нагадаємо, нещодавно представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначав, що, попри те, що росіяни поновлюють запаси ракет, повернутися до запасів рівня початку 2022 року вони не зможуть. За даними ГУР, це означає, що, якщо рашисти довгий період не б'ють ракетами, то вони не просто чекають, а накопичують цей вид озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.11.2023 00:46