Фото: соцмережі

У Молдові заблокували понад два десятки сайтів пропагандистських телеканалів Росії

У Молдові заблокували доступ до сайтів 22 російських пропагандистських телеканалів. Служба інформації та безпеки країни видала розпорядження про блокування низки сайтів, які змінюють інформаційний простір в країні.

Про це повідомляє розвідка Молдови.

Як йдеться в документі, наказом директора Служби затверджено перелік джерел з онлайн-контентом, "який змінює в умовах надзвичайного стану зміст інформації, що висвітлюється в публічному просторі, які походять від органів державної влади держави, яка перебуває у військовому конфлікті та визнана державою-агресором".

"Наказ із обов’язковими вказівками було надіслано постачальникам мережевих та/або електронних комунікаційних послуг, щоб негайно заблокувати, відповідно до положень", — йдеться в документі.

Серед заблокованих — "Россия 1", "Россия 24", "Первый канал", НТВ, ТВЦ, "Звезда", RT та інші. Варто зауважити, що більшість з них напряму контролюються російською владою.

Російська пропаганда у Молдові

Sputnik Moldova — молдавська філія агентства новин Sputnik, яка входить до державного російського медіахолдингу Russia Today. У країні після початку російсько-української війни заблокували сайти sputnik.md та gagauznews.md. Ці ЗМІ розпалювали ненависть в умовах надзвичайної ситуації в країні. Після цього Sputnik повідомив, що запустив нові сайти замість заблокованих. Проте у березні 2023 року спецслужби Молдови їх заблокували.

Нагадаємо, Молдова вислала з країни значну частину співробітників посольства Російської Федерації у Кишиневі. Це стало реакцією на гучне шпигунське розслідування, де йшлося, що на даху російського посольства в Молдові встановлено десятки антен і супутникових тарілок, які спецслужби РФ використовують для стеження і прослуховування. За інформацією ЗМІ, кількість співробітників посольства РФ у Кишиневі скоротять з 84 до 25. Залишиться 10 дипломатичних посад і 15 — технічних співробітників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.10.2023 16:42