Фото: zprz.city

У МОН розповіли, скільки навчальних закладів України забезпечено укриттями

В Україні триває робота з облаштування укриттів та будівництва нових сховищ у навчальних закладах. Нині лише 67,8% освітніх закладів забезпечені укриттями.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на міністра освіти та науки України Оксена Лісового. 

Станом на середину червня 2023 року, до освітнього процесу в очній формі навчання за показниками забезпеченості учасників освітнього процесу об’єктами фонду захисних споруд цивільного захисту готові 19 125 об’єктів закладів освіти.

"Це становить 67,81% від загальної кількості таких об’єктів та дозволяє забезпечити укриття 4 652,41 тисячі учасників освітнього процесу (56,28%) у них", — зазначив Лісовий.

За словами міністра, питання забезпечення безпеки закладів освіти, зокрема облаштування та будівництво укриттів закладів освіти, є невід’ємною складовою процесу створення безпечного освітнього середовища. З метою облаштування наявних та будівництва нових захисних споруд держбюджетом України на 2023 рік передбачено видатки в обсязі 1,5 мільярда гривень.

"МОН систематично здійснює моніторинг стану виконання відповідних робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, капітальним ремонтом, які фінансуються коштом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах освіти. У регіонах здійснюється підготовка проєктно-кошторисної документації та проводяться процедури державних закупівель", — додав Лісовий.

Нагадаємо, у столиці встановили перше модульне укриття, яке виготовлене із високоякісного бетону. Воно може захистити громадян від вибухової хвилі та осколкового ураження. Один модуль вміщує до 20 осіб. При цьому самі модулі збираються як звичайний конструктор. Залежно від кількості людей, можна зібрати дві, три й навіть більше секцій.

Раніше ми писали, що президент України Володимир Зеленський доручив посилити кримінальну відповідальність за неналежне утримання укриттів та ненадання до них доступу. Пропозиції мають бути внесені до 31 липня 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 12:55