Скріншот

У Москві побудували ракетний завод неподалік від житлових будинків

У Москві на території індустріального парку "Руднево" відкрили завод із виробництва ракет для протиповітряної оборони площею 93,7 тисячі метрів квадратних. Завод розташований неподалік житлових будинків.

Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на прес-службу уряду Москви.

У мерії Москви заявили, що на будівництво заводу площею 93,7 тисячі квадратних метрів пішло 8,5 місяців. Його передали концерну повітряно-космічної оборони "Алмаз-Антей". Повідомляється, що на території заводу будуть збирати і проводити випробування ракет протиповітряної оборони.

Гендиректор "Алмаз-Антей" Ян Новіков заявив, що, згідно з планами, концерн запустить виробництво ракет до жовтня 2024 року.

"Сьогодні ми приймаємо естафету. Перед нами стоїть не менш фантастичне завдання: у найкоротші терміни змонтувати обладнання, навчити людей, випустити контрольну партію", — уточнив Новіков. 

Водночас видання "Важные истории" зауважило, що індустріальний парк "Руднєво", на території якого планують запустити виробництво ракет, розташований у безпосередній близькості до житлових будинків (судячи з "Яндекс Карт", до найближчого будинку менш ніж 500 метрів).

Зазначається, що будівництво парку почалося наприкінці 2020 року. Перші 16 корпусів завершили за два роки. У листопаді 2022 року уряд Москви повідомив про рішення організувати тут полігон для випробування безпілотників площею 100 гектарів. Згодом почали ночами таємно вирубувати охоронювану природну територію Косинський.

Нагадаємо, нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські терористи мають намір запустити виробництво дронів на тимчасово окупованих територіях України. До виготовлення безпілотників рашисти залучатимуть неповнолітніх.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2023 15:09