Фото: росЗМІ

Росіяни анонсували виробництво дронів на окупованих територіях: залучатимуть дітей

Російська терористи мають намір запустити виробництво дронів на тимчасово окупованих територіях України. До виготовлення безпілотників рашисти залучатимуть неповнолітніх.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону.

"Росіяни анонсували збірку бойових дронів на окупованій території — ховаються за спинами цивільних та залучають до цього дітей", — йдеться у заяві.

Федоров зазначив, що на окупованій частині Запорізької області росіяни організовують виробництво бойових дронів. Вони влаштували міні-виробництво на базі "батальйону Судоплатова", де служать найманці з Росії. До виробництва окупанти планують залучати підлітків та молодь, аби навчити їх роботі з дронами.

"Надалі планують влаштувати "технопарк" для виробництва БпЛА, звісно заховавши його в житлових районах, щоб прикритися цивільними мешканцями", — сказав Федоров.

До того ж мер Мелітополя наголосив, що окупанти разом із місцевими колаборантами перетворюють захоплену частину Запорізької області на мілітаризовану сіру зону.

Нагадаємо, раніше Федоров повідомляв, що російські окупанти мають намір збудувати нову залізничну гілку з Ростова-на-Дону до тимчасово окупованого КримуВона у майбутньому може стати може єдиним для окупантів логістичним шляхом для перекидання військ та техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2023 22:16