Фото: соцмережі

Росіяни анонсували будівництво нової гілки залізниці в окупований Крим, — Федоров

Російські окупанти мають намір збудувати нову залізничну гілку з Ростова-на-Дону до тимчасово окупованого КримуВона у майбутньому може стати може єдиним для окупантів логістичним шляхом для перекидання військ та техніки.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, російські окупанти анонсували будівництво нової гілки залізниці у "глибокому тилу" через Маріуполь, Бердянськ та Мелітополь — ближче до цивільних об'єктів на Азовському узбережжі.

"Таким чином, вони намагаються не тільки втримати "сухопутний коридор" до Криму, а покращити пересування "сухопутним коридором", — пояснив Федоров.

Головною причиною такого рішення окупантів — є "ненадійна" ситуація з незаконно збудованим Кримським мостом, який зазнав пошкоджень після атак Сил оборони України. Федоров наголосив, що міст скоро взагалі може перестати працювати. Крім того, під ризиком ліквідації знаходиться поточна залізниця, яка проходить поблизу Токмака.

"Тож вони розуміють, що це буде єдиний маршрут із тимчасово окупованого Криму на територію Росії. Саме тому сьогодні вони вибудовують цю логістику, прокладають нове полотно залізниці, щоб покращити перекидання військового обладнання та військової техніки, бо Крим незабаром стане нефункціональним у цій частині для них", — сказав мер Мелітополя.

Також Федоров опублікував схему подібного залізничного маршруту, який планують побудувати російські загарбники.

Росіяни хочуть побудувати нову гілку залізниці у Крим

Мапа: Telegram Івана Федорова

Нагадаємо, російські загарбники посилюють адміністративно-поліцейські умови в тимчасово окупованому Криму. Таким чином рашисти намагаються боротися з українським підпіллям на півострові. За інформацією Руху опору, впродовж минулого місяця у Криму спостерігали тенденцію до збільшення середньодобової пропускної можливості цивільних осіб, які перетинають підконтрольні окупантам пункти пропуску на адміністративній межі між анексованим півостровом та Херсонською областю та складала близько 15 тисяч осіб на добу.

Додамо, московські куратори висловлюють незадоволення рівнем підтримки російської влади у тимчасово окупованому Криму. За останніми результатами соціологічних досліджень, які замовляла адміністрація Путіна, на півострові різко зростають антиросійські настрої.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.10.2023 18:30