ДТП на блокпосту на Закарпатті. Джерело: поліція Закарпаття

У МВС назвали кількість загиблих військових та поліцейських через аварії на блокпостах

Дорожньо-транспортні пригоди на блокпостах забрали життя одинадцяти силовиків від початку повномасштабної війни Росії проти України. Серед загиблих є як військові, так і поліцейські.

Про це повідомив заступник директора Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Антон Страшко в ефірі "Радіо Свобода".

"Загалом станом на тепер унаслідок дорожньо-транспортних пригод, на жаль, 11 службовців — це й поліцейські, й військовослужбовці, загинули. І 37 — зазнали поранення. Такі дані маємо від початку повномасштабної війни", — зазначив він.

За даними Міністерства внутрішніх справ, найчастіше причинами ДТП на блокпостах ставало порушення прав дорожнього руху водіями. Йдеться про перевищення швидкості, неврахування дорожньої ситуації, зокрема, погодних умов.

Страшко додав, що в Україні з лютого 2022 року зменшили кількість блокпостів, але всі їх прибрати не можуть.

"Країна перебуває у стані війни, тривають бойові дії. Блокпости — основне завдання їх виявити потенційних злочинців, небезпечних осіб, диверсійно-розвідувальні групи. І насправді безпечних міст зараз немає. Росія робить усе, щоби дестабілізувати ситуацію в Україні", — сказав він.

Нагадаємо, що 7 листопада на Закарпатті водій автомобіля збив прикордонника, який стояв на блокпосту. Постраждалого госпіталізували до лікарні. Аварія сталася в селі Яноші. Там 34-річний мешканець Рахова, керуючи автомобілем Audi, обганяв автівку, яку зупинили для спецперевірки. Під час обгону водій виїхав на зустрічну смугу, де й наїхав на 21-річного працівника ДПСУ.

Також відомо, що 25 травня суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир у Києві на блокпосту збив нацгвардійця, внаслідок чого той загинув на місці події.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.11.2023 14:40