Фото: Антоніо Таяні. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У МЗС Італії зробили заяву щодо участі у саміті миру Росії та Китаю

Рим підтримує участь Москви та Пекіну у саміті миру. Проте Кремль не повинен вимагати від України капітуляції. 

Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні, пише RAI. Він зауважив, що його країна "не воює з Росією", водночас він висловив підтримку проведенню мирного саміту щодо України за участю всіх сторін. 

"Я за мирну конференцію, в якій, як сказав сам президент Зеленський, повинні брати участь Російська Федерація, а також Китайська Народна Республіка", — наголосив Таяні.

За словами очільника італійського МЗС, Москва не повинна прийти на цю зустріч з вимогами до Києва щодо капітуляції.

"Росія має прийти на конференцію не з рішенням — капітуляція чи поразка України, бо інакше це не було б мирною угодою", — зазначив він.

Варто наголосити, що перший саміт миру пройшов у червні цього року у Швейцарії. Зокрема, на ньому були присутні представники близько 100 країн та організацій. Втім, Росія не брала участі у саміті, але Україна не виключає присутність представників РФ на другому саміті миру.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Андрій Сибіга провів телефонну розмову з Антоніо Таяні. Посадовці обговорили питання щодо посилення протиповітряної оборони України та прискорення військової допомоги від Риму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2024 10:55