Фото: Андрій Сибіга\Facebook

Сибіга обговорив з очільником МЗС Італії посилення ППО й новий пакет допомоги

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга провів телефонну розмову з очільником МЗС Італії Антоніо Таяні. Посадовці обговорили питання щодо посилення протиповітряної оборони України та прискорення військової допомоги від Риму.

Як повідомив на своїй сторінці у соцмережі X (Twitter) очільник МЗС України, у ході розмови вони з італійським колегою скоординували позиції перед сесією Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Сибіга зауважив, що також було обговорено питання щодо прискорення надходження наступного пакета військової допомоги від Італії та посилення ППО України.

"Також висловив наш інтерес до списаної італійської техніки. Ми відзначили гарні перспективи для подальшої співпраці наших оборонних індустрій", — додав міністр.

Зокрема, міністри обговорювали питання, пов’язані з неповнолітніми українцями, які через війну зараз проживають в Італії та мають тимчасовий захист у цій країні. 

Зазначимо, що раніше, а саме 8 вересня, Сибіга закликав Захід збивати російські ворожі цілі після того, як безпілотники РФ залетіли до Румунії та Латвії. 

"Сьогодні російські дрони порушили повітряний простір Румунії та Латвії. Це нагадування: агресивні дії РФ виходять за межі України", — зазначав він.

Очільник МЗС наголошував, що відповіддю союзників на такі дії країни-агресорки має бути максимальна підтримка України. Зокрема, посадовець закликав партнерів збивати російські цілі над Україною та зняти обмеження на удари по РФ.

Нагадаємо, днями Сибіга провів телефонну розмову з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом. Посадовці обговорили нарощування військової допомоги та оборонного виробництва для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.09.2024 13:53