Фото: Андрій Сибіга\Facebook

Сибіга повідомив про масштабні зміни у структурі МЗС й оголосив про перші звільнення

Новопризначений очільник Міністерства закордонних справ Андрій Сибіга анонсував кадрові рішення у відомстві.

У своєму дописі у Facebook він розповів, що сьогодні провів нараду з послами та генконсулами, під час якої наголосив, що українська дипломатія має працювати на Сили оборони щоденно.

"Також озвучив наші першочергові задачі в найближчі кілька місяців. Роботи багато. Вона охоплює дуже різні питання, майданчики та континенти. Координаційна роль МЗС буде посилюватися. По-друге: Міністерство має відповідати реаліям країни у війні, а також — втілювати найкращі практики сучасної дипломатії. Наголосив на новому ритмі, енергії та підходах", — зауважив Сибіга.

Крім того, посадовець оголосив і про перші кадрові рішення. Так:

  • до Кабінету міністрів України вже внесено подання про звільнення заступниці міністра Ірини Боровець;
  • ухвалено рішення про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії.

"Дуже добре знаю, що таке працювати послом, і як зробити цю роботу більш ефективною. Сьогодні кожен посол має бути граючим тренером, який не чекає вказівок з центру, а діє ініціативно, бере на себе відповідальність та власним прикладом демонструє силу української дипломатії. Я буду підтримувати кожного керівника закордонної дипломатичної установи, який демонструє саме таку енергію та результативність", — заявив Сибіга.

До того ж, очільник МЗС додав, що буде розроблена нова структура міністерства, а також переглянуті штатні розклади посольств.

"Ми потребуємо приходу молоді до нас. Всі умови для цього будуть створені. Запланував зустріч із керівниками провідних галузевих університетів", — резюмував він.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада проголосувала за призначення Андрія Сибіги на посаду міністра закордонних справ замість Дмитра Кулеби. Коментуючи це призначення, в Польщі наголосили на позитивній оцінці такої кандидатури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.09.2024 22:48