Фото: Андрій Сибіга\Facebook

"Агресивні дії РФ виходять за межі": Сибіга відреагував на російські дрони у Латвії та Румунії

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав Захід збивати російські ворожі цілі після того, як безпілотники РФ залетіли до Румунії та Латвії.

У своєму дописі у соцмережі X посадовець наголосив, що агресивні дії Росії виходять за межі України і світ має на це реагувати.

"Сьогодні російські дрони порушили повітряний простір Румунії та Латвії. Це нагадування: агресивні дії РФ виходять за межі України", — сказав він.

Очільник МЗС наголосив, що відповіддю союзників на такі дії країни-агресорки має бути максимальна підтримка України. Зокрема, посадовець закликав партнерів збивати російські цілі над Україною та зняти обмеження на удари по РФ.

"Для цього Україна потребує конкретних дій з боку союзників. Сміливе колективне рішення використовувати партнерську ППО для перехоплення російських ракет і безпілотників над Україною. Сильніша та швидша військова допомога українським воїнам. Зняття обмежень на використання зброї Україною. Дійте зараз", — зауважив Сибіга.

Нагадаємо, група ударних російських безпілотників вночі 8 вересня, під час атаки на Україну, перетнула повітряний простір Румунії. У Північноатлантичному альянсі назвали такі дії РФ "потенційно небезпечними".

Крім того, 7 вересня у Латвії розбився російський військовий безпілотник. Інцидент стався в Резекненському краї на сході країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.09.2024 19:39