Фото: Андрій Сибіга\Facebook

Обговорили удари вглиб Росії: Сибіга провів телефонну розмову з генсеком НАТО

Очільник Міністерства закордонних справ Андрій Сибіга провів телефонну розмову з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом. Посадовці обговорили нарощування військової допомоги та оборонного виробництва для України.

Як повідомляє прес-служба МЗС, Сибіга підтвердив курс України на членство в НАТО.

"Радий був поспілкуватися з добрим другом України Єнсом Столтенбергом. Ми одразу ж взялися до роботи: збільшення та забезпечення надійності військової допомоги Україні, нарощування оборонного виробництва та інвестицій в українське озброєння", — наголосив він.

За словами міністра, Україні потрібно мати безперешкодний доступ до використання наявної зброї проти військових об'єктів на території Росії. Він зауважив, що це питання є життєво важливим для країни. Сибіга додав, що висловив подяку Столтенбергу за його особисту підтримку у питаннях підтримки України.

Раніше, а саме 8 вересня, Сибіга закликав Захід збивати російські ворожі цілі після того, як безпілотники РФ залетіли до Румунії та Латвії. 

"Сьогодні російські дрони порушили повітряний простір Румунії та Латвії. Це нагадування: агресивні дії РФ виходять за межі України", — зазначав він.

Очільник МЗС наголошував, що відповіддю союзників на такі дії країни-агресорки має бути максимальна підтримка України. Зокрема, посадовець закликав партнерів збивати російські цілі над Україною та зняти обмеження на удари по РФ.

Нагадаємо, раніше Андрій Сибіга анонсував кадрові рішення у МЗС. За його словами, українська дипломатія має працювати на Сили оборони щоденно. Новопризначений очільник МЗС додав, що буде розроблена нова структура міністерства, а також переглянуті штатні розклади посольств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.09.2024 11:47