На фото: Андрій Сибіга. Джерело: Facebook

У МЗС заявили про позитивну динаміку у розв'язанні питання захисту прав угорців в Україні

Очільник Міністерства закордонних справ Андрій Сибіга наголосив на важливості дотримання Україною як двосторонніх, так і міжнародних зобов'язань щодо захисту прав угорської національної спільноти. Зокрема, у Будапешті відзначили "позитивну динаміку" довкола національних меншин.

Як повідомляє "Європейська правда", міністр привітав відкриття в Угорщині першої двомовної українсько-угорської школи для українських дітей. За його словами, саме в тій школі він побував сьогодні зранку.

"Я залишився з надзвичайно позитивними враженнями. Впевнений, що цей освітній заклад сприятиме збереженню української ідентичності, допоможе дітям адаптуватися в середовищі, не втрачаючи свого культурного коріння, а також буде черговим кроком до порозуміння між Україною та Угорщиною", — наголосив він.

Міністр додав, що він з очільником угорського МЗС Петером Сійярто констатував позитивну динаміку у розв'язанні питання щодо угорської національної спільноти в Україні. Посадовці також домовилися про подальшу взаємодію з метою досягнення порозуміння з усіх чутливих питань.

"Угорці України є невіддільної й рівноправною частиною української політичної нації та ключовим мостом порозуміння між двома державами", — наголосив Сибіга.

Нагадаємо, у липні очільник угорського уряду Віктор Орбан приїздив до Києва. Це був його перший візит до України за багато років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.09.2024 16:16