На фото: Андрій Сибіга. Джерело: Facebook

Сибіга за дорученням Зеленського їде до Угорщини: з ким заплановані зустрічі

У понеділок, 30 вересня, очільник Міністерства закордонних справ Андрій Сибіга за дорученням президента Володимира Зеленського здійснить робочий візит до Угорщини. У Будапешті Сибіга проведе зустріч з угорським міністром закордонних справ Петером Сійярто для проведення двосторонніх переговорів.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, ключовими темами обговорення стануть розвиток добросусідських відносин, реалізація спільних проектів, зокрема у сферах економіки, прикордонної інфраструктури, захисту прав національних меншин, просування до вступу України в Європейський союз та до Північноатлантичного альянсу. 

Зазначається, що посадовці обговорять "формулу миру" як шлях до справедливого завершення російської агресії. Зокрема, візит Сибіги до Угорщини є продовженням першого регіонального турне новопризначеного очільника МЗС.

"Метою якого є налагодження прагматичної та передбачуваної політики добросусідства та просування до стратегічної мети членства України в ЄС і НАТО", — наголосили у міністерстві.

Так, за підсумками перемовин очільники зовнішньополітичних відомств зроблять заяви для преси.

Нагадаємо, раніше Сибіга у ході міністерській зустрічі G20 закликав надати Києву запрошення на саміт, який пройде в листопаді цього року у Бразилії. Міністр наголосив на символічності дати — 19 листопада, коли виповнюється 1000 днів після початку повномасштабної війни Росії проти України та зауважив, що ігнорування цієї символічної дати з боку G20 свідчитиме про слабкість і небажання розв'язувати глобальні проблеми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.09.2024 11:12