На фото: Андрій Сибіга. Джерело: Facebook

Сибіга закликав запросити Україну на саміт G20 у Бразилії

Очільник Міністерства закордонних справ України Андрій Сибіга у ході міністерській зустрічі G20 закликав надати Києву запрошення на саміт, який пройде в листопаді цього року у Бразилії. 

Як повідомляє "Європейська правда", міністр наголосив на символічності дати — 19 листопада, коли виповнюється 1000 днів після початку повномасштабної війни Росії проти України.

За словами чиновника, ігнорування цієї символічної дати з боку G20 свідчитиме про слабкість і небажання розв'язувати глобальні проблеми. Сибіга додав, що було б дуже доречно, якби тема російської агресії проти України була представлена на саміті G20 у Ріо-де-Жанейро, і президент України міг би взяти в ньому участь.

"Це наблизить мир і допоможе визначити дату і місце проведення другого Саміту миру", — зауважив міністр.

Також Сибіга наголосив на амбітності пріоритетів бразильського головування. Йдеться про соціальну інтеграцію, боротьбу з голодом і бідністю, енергетичні зміни та сталий розвиток інститутів глобального управління. На думку міністра, є важливим також продовжувати координувати та консолідувати зусилля партнерів і донорів щодо реалізації української гуманітарної ініціативи "Зерно з України".

"Російська агресія проти України унеможливлює ефективну реалізацію цих пріоритетів і сталого розвитку як такого. Росію потрібно зупинити. Інакше агресія стане нормою. І завтра всі агресори в усіх куточках світу будуть вільно порушувати кордони й силою захоплювати землі", — додав очільник МЗС України.

Нагадаємо, раніше Сибіга повідомляв, що Росія готує удари по критичних об'єктах ядерної енергетики України напередодні зимиЗа його словами, ворог може бити по відкритих розподільчих пристроях АЕС та підстанції передачі, які є критичними для безпечної роботи атомної енергетики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.09.2024 10:11