Андрій Сибіга. Джерело: Facebook

Міністр Сибіга звернувся із закликом до країн, які не приєдналися до першого Саміту миру

Державам, які не брали участі у першому Глобальному саміті миру у Швейцарії, варто переглянути позицію та долучитися до наступної масштабної зустрічі.

Відповідний заклик міністр закордонних справ України Андрій Сибіга опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі X. Він запевнив, що запропонованій Києвом "Формулі миру" немає альтернатив.

"Це єдиний шлях до комплексного, справедливого та сталого миру. Ми запрошуємо кожну країну, кожного лідера й організацію, які справді прагнуть відновлення миру, долучатися до зусиль із реалізації "Формули миру" поруч зі сотнею наявних учасників з усього світу", — наголосив Сибіга.

Він додав, що російсько-українську війну не можна розглядати як якийсь конфлікт між двома державами, оскільки йдеться про колоніальну загарбницьку війну, розпочату однією країною проти іншої.

"Ця війна має закінчитися справедливо, якщо ми хочемо зберегти мир у світі. Щоби примусити агресора до миру, нам потрібен глобальний дипломатичний фронт", — зауважив він.

Сибіга нагадав, що декларацію першого саміту підписали 94 держави, і зараз триває підготовка до наступного Глобального саміту миру.

"Запрошуємо усіх приєднуватися до наших миротворчих зусиль", — написав він.

Раніше керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що запрошення на другий Саміт миру представника Росії не варто трактувати як початок перемовин із нею. Він також сказав, що Україна хоче проводити другий Саміт миру не раніше, ніж завершиться підготовка спільного плану з реалізації кожного пункту "Формули миру". Своєю чергою, президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що підготовчий документ до другого Саміту миру буде готовий до листопада.

Нагадаємо, 10 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що до комюніке Саміту миру у Швейцарії приєдналася Республіка Панама. Географія країн, які підтримують принципи справедливого і міцного миру для України, продовжує розширюватися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.09.2024 18:21