Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський назвав ще одну країну, яка приєдналася до комюніке Саміту миру

До комюніке Саміту миру у Швейцарії приєдналась Республіка Панама. Географія країн, які підтримують принципи справедливого і міцного миру для України, продовжує розширюватися.

Про це 10 вересня у соцмережі X повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Я дякую Республіці Панама за приєднання до спільного комюніке про основи миру, прийнятого на першому Саміті миру у Швейцарії. Ми сподіваємося на поглиблення дружнього діалогу та співпраці з державами Карибського басейну", — йдеться у заяві глави держави.

Зеленський підкреслив, що географія країн, які підтримують принципи справедливого і міцного миру для України, продовжує розширюватися.

"На сьогодні 94 держави та організації поділяють наше спільне бачення, засноване на принципах Статуту ООН і міжнародного права", — додав український лідер.

Нагадаємо, 15-16 червня у Швейцарії відбувся історичний Глобальний саміт миру, організований Україною. За підсумками заходу учасники ухвалили спільне комюніке. Воно охоплює три пункти Формули миру України.

Додамо, раніше Володимир Зеленський наголошував, що заявив, що наступний Глобальний саміт миру має відбутися потягом декількох місяців, а не років, адже Україна не має часу на довготривалу роботу.

Нещодавно Володимир Зеленський заявив, що Україна має намір провести другий Глобальний саміт миру та планує запросити на нього Російську Федерацію. Проте перед цією зустріччю ще заплановані низка кроків, які наша держава обов'язково виконає до листопада поточного року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.09.2024 14:59