Фото: Віктор Орбан / скріншот

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва

У вівторок, 2 липня, глава угорського уряду Віктор Орбан прибув до Києва. Це його перший візит до України за багато років. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

Кортеж прем'єр-міністра Угорщини вранці 2 липня прибув до посольства Угорщини. Політик не відвідував Україну ані за каденції Володимира Зеленського, ані за його попередника — Петра Порошенка. Проте у 2012 році Віктор Орбан приїжджав до Києва для проведення зустрічей з тодішнім главою держави Віктором Януковичем. 

Під час візиту української столиці очікуються переговори глави угорського уряду Віктора Орбана з лідером України Володимиром Зеленським та іншими високопосадовцями.

Раніше повідомлялось, що плани візиту Віктора Орбана сформувались після тривалих переговорів щодо прав угорськомовної меншини України.

Варто зазначити, що вже з понеділка, 1 липня, Угорщина перебрала на себе ротаційне головування в Раді Європейського Союзу. Очільник уряду країни Віктор Орбан позиціює себе євроскептиком і зробив з опозиції Брюсселю політичний стрижень свого бренду.

Нагадаємо, у квітні прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз має зосередити зусилля на завершенні вступу країн Західних Балкан. А "східним розширенням" варто займатися вже після цього.

Також міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина наклала вето на резолюцію Ради Європи щодо миру в Україні. Будапешт пояснив це тим, що нібито в документі не врахували позицію Росії.

Проте вже 15 червня Угорщина розблокувала початок переговорів щодо вступу України в Європейський Союз. У Будапешті пояснили такий крок "виконанням вимог країни".

Наприкінці червня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна не підтримує вступ України до Європейського Союзу, але не блокуватиме цей процес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.07.2024 10:04