Фото: Європейська правда

У НАБУ оприлюднили нові докази в справі Коболєва

Національне антикорупційне бюро наполягає на продовженні строку досудового розслідування в справі щодо колишнього керівника "Нафтогазу" Андрія Коболєва. НАБУ оприлюднило нові докази у кримінальному провадженні.

Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

Нове клопотання слідчому судді Вищого антикорупційного суду подали детективи Нацбюро 13 квітня. 

За інформацією НАБУ, після звернення до слідчого судді з попереднім клопотанням від 4 квітня детективи вилучили нові документи та інформацію, які мають суттєве значення для доказування у кримінальному провадженні.Йдеться про електронне листування осіб, залучених до ініціювання, погодження та виконання рішення про виплату премій голові, членам правління та працівникам НАК "Нафтогаз України" у зв’язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі.

Загальний обсяг вилученої інформації в електронному вигляді становить понад 37 гігабайтів електронного листування.

"Наразі детективи здійснюють огляд вилученої інформації, який, у зв’язку із великим масивом даних, може тривати протягом значного періоду часу. Під час огляду вже виявлено низку відомостей, які мають істотне значення для доказування в кримінальному провадженні", — кажуть у НАБУ.

НАБУ і САП вирішили опублікувати деякі листування з огляду на суспільний резонанс та низку заяв з боку сторони захисту.

Нагадаємо, Коболєва судять за зловживання службовим становищем та забезпечення собі виплати премій майже на 261 млн грн (еквівалент 10 млн доларів). У зазначений термін він не вніс заставу в розмірі 229,248 млн грн, яку йому призначила Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду. Андрій Коболєв зобов'язаний носити електронний браслет. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.04.2023 10:56