Фото: Pixabay

У Нацраді закликали держоргани припинити офіційну комунікацію в Telegram

У Національній раді з питань телебачення та радіомовлення вважають, що українські офіційні особи та офіційні державні організації повинні припинити вести офіційну комунікацію в Telegram.

Як зазначила очільниця Нацрада Ольга Герасим'юк в ефірі телемарафону, вони працюють з європейськими партнерами для того, щоб внести Telegram у перелік цифрових платформ, які підлягають державній регуляції та можуть бути оштрафованими у випадку, якщо порушують законодавство.

"Хоча Telegram і є дуже зручною формою комунікації, але офіційні особи та офіційні державні організації повинні бути поза Telegram, і треба цю заборону негайно запроваджувати", — сказала вона.

Раніше, а саме 28 квітня, Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що керівництво платформи Telegram заблокувало низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії Росії проти України. Йдеться про боти ГУР та Служби безпеки України, а також про бот Мінцифри "єВорог". В українській розвідці зазначили, що боти заблокували необґрунтовано всупереч правилам і заявам, які керівництво платформи публічно декларувало, та попередили українців, що росіяни створюють боти зі схожими назвами, а також закликали не надсилати на них персональні дані.

Вже у понеділок вранці, 29 квітня, офіційні українські боти відновили роботу.

Нагадаємо, голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що блокування низки чат-ботів українських спецслужб у Telegram не пов'язана з критикою цього месенджера з боку української влади. Він зазначив, що владі вдалося знайти рішення щодо блокування російської пропаганди в Telegram.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.04.2024 12:52