Єнс Столтенберг. Фото зі соцмереж

У НАТО розповіли, що допоможе захистити Україну перед зимовими ракетними атаками рашистів

Росія перевела свою економіку на військові рейки, тож недооцінювати її не можна. Перед зимою Кремль накопичив великий арсенал ракет для обстрілів України, зокрема, об'єктів енергетики.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час прес-конференції у Брюсселі.

"Ми не повинні недооцінювати Росію. Російська економіка перебуває на воєнному стані. У Путіна висока терпимість до втрат. І цілі Росії в Україні не змінилися. Росія перед зимою накопичила великий ракетний арсенал. І ми бачимо нові спроби ударів по енергомережах і енергетичній інфраструктурі України. Намагається залишити Україну в темряві та холоді", — сказав він.

Генеральний секретар НАТО привітав рішення членів Альянсу, які продовжують зміцнювати протиповітряну оборону України.

"Минулого тижня 20 членів НАТО погодилися сформувати коаліцію протиповітряної оборони України. Це допоможе захистити Збройні сили та міста України. І рятувати українські життя", — констатував Столтенберг.

Як відомо, нещодавно партнери України створили ще одну коаліцію щодо посилення протиповітряної оборони. При цьому Україна вже одержала весь номенклатурний список ППО, про який домовлялася із західними партнерами. Але цих систем потрібно більше.

Україна потребує більше таких систем як Patriot, SAMP/T IRIS-T, NASAMS, щоби захистити країну та ті об'єкти, які ворог намагатиметься атакувати та знищити. Зокрема, навколо Києва збудовано багаторівневу систему протиповітряної оборони, яка складається з різних видів озброєння. Водночас жодна ППО не гарантує повного захисту.

Нагадаємо, що в середу, 29 листопада, на засіданні Ради Україна-НАТО українська сторона представила адаптовану Річну національну програму. Йдеться про подальше реформування за вимогами НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.11.2023 14:57