Фото: www.nato.int

"Ближче до Альянсу, ніж будь-коли": Україна погодила з НАТО новий план реформ

У середу, 29 листопада, на засіданні Ради Україна-НАТО українська сторона представила адаптовану Річну національну програму. Йдеться про подальше реформування за вимогами НАТО.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі. Він наголосив, що  Північноатлантичний союз високо оцінює прогрес реформ який демонструє Україна.

"Я вражений реформами, які здійснює Україна. Ми погодили робочу програму та структуру, щоби залишатися впевненими у проведенні реформ", — заявив генеральний секретар НАТО.

За його словами, в Україні відбулися конкретні зміни в законодавстві. Також він відзначив зміни щодо безпеки та те, як Україна модернізує свої структури з розвідки.

"Ми обговорювали членство в НАТО і ми дали рекомендації щодо первинних реформ, які мають бути в Україні, включаючи боротьбу з корупцією та підтримку прав людей. І Україна зараз набагато ближче до НАТО, ніж будь-коли. Ми далі підтримуємо її боротьбу за свободу та її шлях до НАТО", — сказав Столтенберг.

Про затвердження програми йдеться також і в офіційній заяві Ради Україна-НАТО

"НАТО й Україна вже працюють і ухвалюють рішення разом, в тому числі оперативної сумісності, енергетичної безпеки, інновацій, кіберзахисту та стійкості", – зазначили в документі.

Нагадаємо, що сьогодні на засіданні Ради Україна-НАТО, яке вперше відбувається на рівні міністрів закордонних справ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що не існує альтернативи поверненню Україною контролю над усією її територією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.11.2023 14:16