Єнс Столтенберг. Джерело: AP

У Брюсселі стартувало засідання Ради Україна-НАТО: Столтенберг зробив першу важливу заяву

Засідання Ради Україна-НАТО відкрив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг. Його вперше зібрали на рівні міністрів закордонних справ, де присутній і Дмитро Кулеба.

Очікується, що на засіданні узгодять рекомендації щодо реформ, які Україні необхідно провести для членства в НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провели спільну прес-конференцію перед Радою Україна-НАТО.

"Сьогодні в нас історична зустріч. Перша зустріч Ради Україна-НАТО на рівні очільників МЗС. Ця зустріч демонструє те, що Україна рухається дедалі ближче до НАТО, на зустрічі ми також обговорюємо те, як можна підтримати ваш шлях до членства", — заявив Столтенберг.

Він наголосив, що всі союзники погоджуються з тим, що Україна має стати членом Альянсу. Тепер потрібно обговорити шлях вперед, реформи та те, як допомогти Україні втілити ці реформи.

Також, за словами генсека НАТО, на засіданні розглянуть нагальні потреби української армії та ситуацію на полі бою.

"Ми не маємо недооцінювати Росію та маємо бути готовими до нових нападів. Тому важливо, щоби нашу солідарність з Україною ми продемонстрували не лише на словах, а також на ділі", — наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг під час спільної заяви з державним секретарем США Ентоні Блінкеном у Брюсселі заявив, що допомога Україні від союзників по НАТО є дуже важливою на тлі інтенсивних боїв на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.11.2023 10:55