Фото: Офіс президента

"Воєнні успіхи можна вимірювати квадратними метрами": Столтенберг зробив заяву щодо успіхів ЗСУ на фронті

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що на фронті в Україні за останні місяці відбулися найзапекліші бої з початку повномасштабного вторгнення Росії. 

Про це Столтенберг заявив під час прес-конференції.

Столтенберг зауважив, що хоча фронт справді майже не рухається, інтенсивність бойових дій залишається дуже високою, особливо на Сході України.

"Те, що ми бачимо, не є інтенсивними бойовими діями, а є надзвичайно складною концентрацією на лінії фронту, особливо на сході ми бачимо велику кількість жертв. І деякі з найбільш інтенсивних боїв, які ми бачили протягом всієї війни, фактично відбулися протягом останніх тижнів і місяців", — заявив Столтенберг.

За словами генсека, союзники в НАТО приголомшені хоробрістю та компетентністю українських сил, а також здатністю завдавати ударів в тилу російських військ в глибині контрольованої Росією території.

"Воєнні успіхи можна вимірювати квадратними метрами, але також і втратами, які завдаються противнику. Так, фронт не дуже зрушив з місця… Але українцям вдалося завдати російським загарбникам значних втрат  і серед особового складу, і серед їхніх воєнних спроможностей. Це значні здобутки. Також Україні вдалося витіснити Чорноморський флот РФ зі значної частини Чорного моря", — зауважив генсек НАТО.

Столтенберг закликав також не забувати, які оцінки та настрої панували на початку повномасштабної війни, коли більшість прогнозували швидку поразку України, та до кінця 2022 року Україна звільнила велику частку територій.  

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявляв, що Україна стане членом НАТО, але спочатку повинна провести реформи. Які саме — визначать країни-члени Альянсу. Генсек Північноатлантичного альянсу зазначив, що наразі рано стверджувати, яке саме рішення ухвалять на Вашингтонському саміті щодо України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.11.2023 16:59