Єнс Столтенберг. Джерело: politico

Столтенберг зробив нову заяву, коли та за яких умов Україна може стати членом НАТО

Україна стане членом НАТО, але спочатку повинна провести реформи. Які саме — визначать країни-члени Альянсу.

Такі слова генерального секретаря Єнса Столтенберга наводить The Guardian. Генсек Північноатлантичного альянсу зазначив, що наразі рано стверджувати, яке саме рішення ухвалять на Вашингтонському саміті щодо України.

Він додав, що "всі союзники погоджуються, що під час війни повне членство неможливе, але, звичайно, ми продовжуватимемо шукати шляхи ще більшого зближення України та НАТО".

"Союзники погоджуються, що Україна стане членом НАТО. На зустрічі Україна — НАТО ми погодимо рекомендації для українців щодо реформ, оскільки продовжуємо підтримувати Київ на цьому шляху до членства в НАТО", — сказав він.

Цього місяця Німеччина та Нідерланди пообіцяли виділити Україні 10 мільярдів євро, додав Столтенберг. Румунія відкрила центр підготовки українських пілотів на винищувачах F-16. Союзники, включно зі США та Фінляндією, надсилають більше засобів протиповітряної оборони та боєприпасів для захисту українських міст від атак Росії.

Столтенберг також сказав, що членство Швеції в НАТО "зробить усіх нас безпечнішими", і закликав Туреччину й Угорщину завершити ратифікацію.

Нагадаємо, нещодавно генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявляв, що європейські союзники мають більше допомагати Україні, адже ситуація на полі бою важка. Він наголосив, що Україна має зберегтися як суверенна незалежна держава в Європі, тож підтримати її — в інтересах НАТО та європейських союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.11.2023 14:06