Фото: Офіс президента

"Ситуація на полі бою важка": Столтенберг закликав партнерів збільшити підтримку України

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що європейські союзники мають більше допомагати Україні, адже ситуація на полі бою важка.

Про це посадовець повідомив перед участю у діловому сніданку, організованому в рамках Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин з питань оборони. 

"Я очікую, що під час зустрічі ми розглянемо ситуацію в Україні, де тривають інтенсивні бої. Ситуація на полі бою є важкою, і це робить навіть більш важливим продовження та нарощення нашої підтримки для України. Ми не можемо дозволити президенту Путіну перемогти", — сказав Столтенберг.

Посадовець також наголосив, що Україна має зберегтися як суверенна незалежна держава в Європі, і підтримати її  в інтересах НАТО та європейських союзників.

"Що ми можемо сказати  що в міру того, як імовірність неприйнятного переговорного результату зростає, ми маємо збільшувати допомогу, яку ми надаємо Україні. На цей час ми не бачимо жодного бажання з боку президента Путіна вести переговори навколо прийнятного рішення по Україні. Щоб досягти цього, треба переконати президента Путіна, що він не переможе на полі бою",  додав Столтенберг.

Генсек зауважив, що війни є непередбачуваними за своєю природою, тож ніхто не може сказати, як і коли завершиться ця російська війна проти України.

"Тож, якщо ми хочемо досягти рішення шляхом переговорів, шлях для цього необхідне продовження військової підтримки для України",  додав керівник Альянсу.

Нагадаємо, 13 листопада міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав європейських партнерів збільшити темпи та кількість постачань озброєння для України. За його словами, від цього безпосередньо залежить не лише обороноздатність української армії, а й моральний дух кожного бійця. Посадовець наголосив, що більшість піхотинців української армії — це добровольці, які не мають військової освіти та досвіду, але стали на захист рідної землі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.11.2023 11:34