Фото: МЗС

Збільшити постачання зброї: Кулеба різко звернувся до партнерів з ЄС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав європейських партнерів збільшити темпи та кількість постачань озброєння для України. За його словами, від цього безпосередньо залежить не лише обороноздатність української армії, а й моральний дух кожного бійця.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Кулеба виступив у режимі онлайн-конференції у Раді міністрів закордонних справ Європейського Союзу. Він наголосив, що більшість піхотинців української армії — це добровольці, які не мають військової освіти та досвіду, але стали на захист рідної землі.

"Ми завжди повинні пам'ятати, хто є головною дійовою особою у російсько-українській війні. Це український піхотинець. Всі пологи військ важливі, але тільки коли піхотинець бере чергову посадку або вступає до села, вони вважаються звільненими, і це зрештою змінює ситуацію на передовій, потім заголовки ЗМІ, а згодом і політичні рішення", вважає Кулеба.

Він переконує, що і сама Україна нарощує виробництво всіх видів озброєнь, щоб надалі менше залежати від постачання зброї західними партнерами. У військово-промисловий комплекс держава вкладає великі кошти.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба раніше заявив, що Україна не може погодитись на переговори з Російською Федерацією, адже це буде черговою пасткою для нашої держави. Це дозволить главі Кремля Володимиру Путіну взяти паузу перед черговим "раундом" агресії. З 2014 по 2022 рік Україна провела близько 200 раундів переговорів з Росією. За цей період було досягнуто 20 домовленостей про припинення вогню, і всі вони були швидко порушені Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.11.2023 20:32